Participativni proračun

Ureditev otroških igral in igrišča v Materiji

Valter Fabjančič  –  20. 10. 2020  –  Hrpelje-Kozina
IGRALA_MATERIJA1.jpg
IGRALA_MATERIJA1.jpg

Opis projekta

 

Občina Hrpelje - Kozina je v letošnjem letu zaključila projekt izgradnje vrtca v Materiji. S tem so otroci končno dobili dostojne prostore, saj je do sedaj več kot 30 let vrtec deloval v prostorih bivše tovarne Pletenina. Ti prostori so bili popolnoma neprimerni, občina pa je vsa leta namenjala znatna sredstva za najemnino, kar je bilo že iz ekonomskega vidika neracionalno.

Nov, čudovit objekt stoji v neposredni bližini otroških igral in športnega igrišča, kjer se dnevno srečuje veliko število mladostnikov ter staršev mlajših otrok. Zaradi dotrajanosti je bil letos del igral zamenjan, žal pa je bilo potrebno zaradi novega vrtca tudi nekoliko zmanjšati površino igralnega prostora. Ampak kljub temu so otroška igrala in igrišče neprecenljiv kotiček za druženje ter športne aktivnosti otrok in mladostnikov, ki so hvaležni da lahko prosti čas preživljajo na prostem.

Za dokončno ureditev otroških igral in igrišča, pa je potrebno izvesti še nekaj manjših del. Zato dajem predlog, da se v okviru participativnega proračuna ob otroških igralih na Baču pri Materiji namesti kamnit lijak s pitno vodo in ustrezne zabojnike za odpadke ter zamenja preostali del žične ograje in stebrov ob igrišču ter mreži golov.  

Valter Fabjančič

 

 

Vrednost projekta

2500 €


Login To Comment
Ni mejnikov