Participativni proračun

PARKIRIŠČE POHODNIKOM V SKADANŠČINI

Valter Fabjančič  –  20. 02. 2019  –  Cela občina
SLA.jpg
SLA.jpg

Slavnik je eden najlepših hribov v Sloveniji. Zato pohodniki, zlasti ob vikendih, slednjega množično obiskujejo. Obisk je iz leta v leto večji, kar je seveda dobrodošlo.

Ena izmed najbolj obiskanih poti oz. stez, ki vodijo do vrha Slavnika je iz Skadanščine. Tu pa se pojavlja težava, saj v Skadanščini ni urejenega parkirišča za pohodnike. Zaradi tega ti parkirajo avtomobile (v zadnjem obdobju tudi avtobuse) na različnih lokacijah v vaškem jedru in bližnji okolici, kar povzroča nejevoljo vaščanov, oviran pa je tudi promet. Podobne težave so se pred leti pojavljale v Podgorju, ki pa jih je Mestna občina Koper z ureditvijo ustreznega parkirišča, uspešno odpravila.

Zaradi opisanega dajem pobudo, da se del sredstev iz t. i. participativnega proračuna nameni za ureditev parkirišča v Skadanščini, vključno z namestitvijo košev za smeti, označevalnih in obvestilnih tabel ipd.  Ocenjujem, da bi Občina za ureditev parkirišča porabila minimalna sredstva, saj ni nujno, da je v prvi fazi le-to asfaltirano, obstaja pa tudi možnost pobiranja simbolične parkirnine.

Valter Fabjančič

 

Vrednost projekta

15000 €


Če želiš komentirati, se moraš vpisati ali registrirati.
Ni mejnikov